Det är viktigt att du som kund går till en salong som är certifierad i att utföra en korrekt applicerad ögonfransförlängning. Den person som utför behandlingen ska vara certifierad och ha gedigen erfarenhet och kunskap om proceduren, tekniken, fransarnas växtcykel mm. Du bör som kund bli informerad om hur du ska sköta din ögonfransförlängning samt vilka produkter du kan använda. Din ögonfransförlängare ska ha kunskap om hur många, vilken längd och vilken tjocklek som just dina fransar klarar av att bära.


 De flesta lim som idag finns på marknaden är noga kontrollerade innan de får lov att användas, men det finns tyvärr oseriösa aktörer på marknaden. Om du är osäker kan du alltid fråga din salong efter ett utdrag ur MSDS (Material Safety Data Sheet) angående deras lim och vad dessa innehåller. Monster Lashes använder sig av ett lim som är noga testat, ISO certifierat och av FDA och EU godkänt som produkt. Det betyder att bindemedlet i franslimmet är rent och ett medicinskt- och kirurgiskt kvalitetsklister samt att det är säkert att använda i området runt ögat. Ytterst få reagerar negativt på franslimmet.

Vi arbetar endast med syntet/silkesfransar som vi applicerar en och en på dina egna fransar, sk singel alternativt tunna volymfransar (0,05-0,07mm). Vi applicerar alltid syntetfransarna minst en till två mm. från huden så att fransroten inte täpps till så dina egna fransar kan fortsätta att växa. Att använda sig av sk flares är något vi inte rekommenderar. Flares är flera syntetfransar som sitter ihop i ett knippe. Dessa limmas på en eller flera av dina naturliga fransar. Det behövs bara några enstaka knippen för att få lite mer volym. Nackdelen med flares är att de kan skada dina egna naturliga fransar, då det kan bli för tungt för den egna fransen att bära upp ett helt knippe. De ihoplimmade fransarna kommer slutligen att ge med sig och slitas av från roten. Detta kan göra mycket ont!