Singelfransmetoden, innebär att man fäster en syntetisk singelfrans ca en till två mm från fransroten, noggrant separerad, på var och en av dina naturliga fransar. För att få ett så naturligt resultat som möjligt blandar vi olika längder. Det går självklart bra att blanda böjningarna på fransarna också. En person kan ha mellan 50-140 egna fransar per öga. Detta varierar beroende på ålder, etnicitet m.m. Vi fäster ca 75-100 fransar på varje öga beroende på hur fylliga du vill att dom ska vara.

Volymfransmetoden, innebär att man sätter flera fransar på den egna fransen. Man tar 2-6 st väldigt tunna fransar (0,05-0,07mm) och skapar ett ”knippe” som man doppar i minimalt med lim och fäster på den egna fransen. Jämför man med singelfransar som brukar vara 0,15-0,25mm tjocka blir då 3-6 st. 0,07mm fransar, fjäderlätta på den egna fransarna. Det går därför att skapa mer volym än vanliga singelfransar. 

 
De går även bra att blanda vanliga klassiska singelfransar med volymfransar, mixfransar.

Blanda inte ihop volymmetoden med flares, då flares är färdiglimmade kluster av singelfransar. De är vanligtvis stora och tunga och måste fästas på flera av de egna för att orka hållas upp.